keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

TET-toimistosta päivää

Vihdoinkin olin saanut raahattua itseni ulos hoitamaan vadelmiapuskia, kun puhelin soi. Akku oli ihan lopussa, joten juoksin äkkiä sisälle, luuri korvallani. TET-toimistosta siellä soitettiin.

Olin ilomoittanut itseni työnhakijaksi, kun työni loppui. Se oli aika hankalaa. Netissä piti täyttää ainakin 4 sivua tietoja. Piti etsiä ikivanhoja juttuja, kuten milloin on aloittanut jonkun koulun ja milloin se on päättynyt. Onneksi ne paperit oli vielä tallessa.

Sitten odottelin pari päivää ja kun mitään ei kuulunut, yritin soittaa sinne. Numeroa sai etsiä työvoimatoimiston sivuilta aika lailla ennenkuin se löytyi ja sitten vielä kävi niin, että puhelin ei toiminut. Ou jee. No en tästä kuitenkaan lannistunut, vaan etsin sähköposti osoitteen ja laitoin vähän postia. Vastaus tuli aika nopeasti: Meillä on kiire, odota, että otamme yhteyttä.

Se yhteydenotto tulikin odotettua nopeammin. Puhelimessa oli oikein mukava mies, joka selitti asioita, ja vielä enemmän selitti ja kertoi, mitä olin kirjoittanut työnhakuilmoitukseen. Yhdessä vaiheessa sanoin, että voisitko vähän aikaa kuunnella, jotta voin selittää tilanteeni. Sitten kerroin, että osa-aika työni loppui, mutta mulla on yritys, josta tulee vähän tuloja, ja teen käsityöopettajan sijaisuuksia, ja vielä käyn kahdessa muskarissa soittamassa pianoa tarvittaessa ja että olemme tukiperhe yhdelle pojalle. Mies oli pienen hetken hiljaa, mutta tokeni aika nopeasti. Asiaa alkoi tulla, ja paljon. Tilanteeni on kuulemma hieman erikoisempi ja tätä pitäisi miettiä. Sitten tuli monia eri vaihtoehtoja, mitä voidaan tehdä. Niitä seurasi tarkat tiedot, mitä kukin eri vaihtoehto vaatii. Mulla alkoi tässä vaiheessa käsi väsyä...

Tässä vaiheessa mies alkoi puhua myös opiskelun mahdolllisuudesta. Minttu kuuli tuon ja sanoi, että riittää jo, lopeta. Puhelu oli kestänyt jo yli puoli tuntia. Käytin lapsia tekosyynä lopetttaa keskustelun, he kun hermostuvat niin herkästi, kun eivät saa välipalaa oikeaan aikaan;)

Päädyin vaihtoehtoon, joka on kaikista helpoin. Lopetin virallisen työnhaun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti