lauantai 11. huhtikuuta 2015

Päivi leijonanmieli

Olipa kerran erään kaupungin laidalla tönö, jossa asui leijona. Sitä hoitivat kolme veljestä nimeltään Kasper, Jesper ja Joonatan, jotka olivat rosvoja. Leijona oli aivan kiltti, se murisi vain silloin kun oli nälkäinen. Leijona rakasti läskiä, silavaa ja maitosuklaata. Kun ne olivat erään kerran loppu, leijona söi Jesperin varpaan. 

Leijona oli kovin hyödyllinen kotieläin. Se vartioi, ettei kukaan uskaltanut tulla kolmen veljeksen taloon ryöstöretken jälkeen pidättämään heitä. Myöskin hiiret pysyivät poissa leijonan ketteryyden ansiosta. Leijona viihtyi hyvin veljesten sotkuisessa talossa.

Kävi kuitenkin niin, että kesken erästä ryöstöretkeä Kasper, Jesper ja Joonatan jäivät kiinni ja joutuivat vankilaan. Ja sen seuraukset olivatkin aikamoiset. Heistä tuli nimitääin puhtaita ja siistejä. Ja vielä pahempaa, he pelastivat kaupungin tulipalolta ja heistä tuli siis jonkinlaisia sankareita, kunnon kansalaisia. Kasper sai tuosta urotyöstä palkinnoksi palomestarin viran ja Joonatan pääsi leipurin apulaiseksi. Jesper ja leijona löysivät uuden kodin sirkuksesta. Niin hävisi Kardemumman kaupungista rosvot ja leijonasta tuli entistä kuuluisampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti