torstai 27. marraskuuta 2014

KIIRE, KIIre, kiire

Mitä tapahtuu, kun on kiire koko ajan? Tekemistä on niin paljon ja aika ei riitä kaikkeen. Meillä se näkyy kotona, ihan kuin olisi pommi räjähtänyt sisällä. Joka puolella on tavaraa, jotka odottavat, että ne pääsisi oikealle paikalleen. Villakoirat saavat kerääntyä rauhassa nurkkiin ja sohvien alle. Leivänmurut odottavat pöydän alla villakoiria. Tiskit kerääntyy pöydälle ja niistä alkaa tulla epämääräistä hajua. Lapset saavat syödä jämiä ja katsella jääkaapin valoa. Juho otti tänään evääksi kouluun ananaspurkin. Huomenna annan hänelle hernekeittopurkin, onneksi niitä on paljon. Kun haluaa mennä huoneesta toiseen, on syytä katsoa alaspäin, ettei vain liukastu mihinkään. Ei varmaan kukaan yllätysvieras uskoisi, että siivosimme kotimme puhtaaksi viime lauantaina.

Ennen kuin aloitin työt, eli noin vuosi sitten, mulla oli joka aamu tapana siivota kotia vajaan tunnin verran. Sellaisia perusjuttuja vain, tiskejä, pyykkejä sängyn petaus, vähän imurointia ym. Vessankin siivosin pari kertaa viikossa, mutta nyt ei ehdi. Hyvä kun saan aamuisin itseni ja lapset kouluun ja töihin kello 9. Mun sotkun sietokyky on kasvanut ja suljen silmäni lialta ja ajattelen, että ehkä huomenna ehdin. 

Nyt varmaan ajattelette, että lapset vaan hommiin. Ideoita otetaan vastaan. Meillä lapset jo tyhjentää tiskikoneen, vie roskia, siivoaa oman huoneen ja lajittelee omat puhtaat pyykit. Jos siivoaa vessan tai imuroi, saa hieman rahaa. Mitä he vielä voisivat tehdä, jotta kotimme pysyisi puhtaana? Onko vinkkejä? (Lapset eivät kyllä tykkää, kun kysyn näitä vinkkejä. Voitte kertoa niitä anonyymeinä, niin välit säilyy hyvinä teillä.)

Pinja sanoi tässä pari päivää sitten, että hän haluaisi mennä iltapäiväkerhoon. No, mä selitin, että se on niille lapsille, joiden äidit on töissä. Pinja sanoi, että "äiti, sähän olet niin paljon töissä". Siis oikeasti? Olen töissä 12 - 14 tuntia viikossa. 

Ja nyt imuroimaan :)

4 kommenttia:

  1. Ruokapöydän kattaminen ja siivoaminen? Vapauttaa sinulta aikaa muuhun. Kenkien järjestely? Sohvatyynyjen suoristelu? Omien tavaroiden keräily tietenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo pöydän kattaus on hyvä. Meillä on listakin sitä varten, pitää vain alkaa taas muistuttamaan lapsia.

      Poista
  2. Imurointi tai mattojen puhdistelu niin ei pölypalloja synny?

    VastaaPoista
  3. Pitäisiköhän tehdä päivittäiset imurointi vuorot? Siitä voi kyllä syntyä kapina.

    VastaaPoista