maanantai 15. kesäkuuta 2015

Toinen retki

Viime viikolla meidän talossa oli miesylivoima. Niinpä ajatttelin, että pitää olla joku miehekäs retki. Onneksi Lahdesta löytyi mottoripyörämuseo.

4 poikaa ja Pinja ja minä lähdimme viime torstaina aamuna auringon paistaessa museoon. Mä rakastan museoita ja monet niistä on nykyisin hyvin lapsiystävällisiä. Kerran kesässä meidän perhe käy ainakin yhdessä museossa. Moottoripyörämuseo kuulosti mielenkiintoiselta, mutta hinta ei ollut lapsiystävällinen. Mieti, mitä museoa sun mielestä yleensä maksaa ja kerro se kolmella, niin tiedät mitä maksoin tästä retkestä.

Täytyy kyllä myöntää, että museossa oli paljon ja monenlaisia moottoripyöriä, mutta silti museo oli nopeasti kierretty. Yritin pidätellä poikia ja osoitella erilaisia yksityiskohtia, mutta pojat olivat toooosi nopeita. Paikka, missä pysähdyttiin useammaksi minuutiksi, oli pieni käytävä, jossa saattoi katsoa vanhoja moottoripyöräelokuvia vanhoilla elokuvateatterin istuimilla. Penkkejäkin oli vain kolme, joten osa joutui istumaan sylikkäin ja osa vierekkäin. Näimme Elvis Presleyn moottoripyörän selässä ja Peter Fondan (tunteeko häntä kukaan?) ajelemassa pitkää asfalttitietä. Joo, aika makeelta se näytti. Pidin kyllä siinä samassa pienen valistuksen kypärän käytöstä ja tarpeellisuudesta motskarilla ajaessa.

Museossa ihmettelin sitä, kun siellä ei saanut mennä minkään pyörän päälle ja vähän kokeilla sitä. Niinpä kävin kahvilasta kysymässä, että olisiko mahdollista istua jonkun moottoripyörän päällä ja ottaa kuvia. No se järejstyi ja tässä on tulos:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti