torstai 4. kesäkuuta 2015

Retki

Lomalla pitää retkeillä. Lapsille pitää järjestää jotain ohjelmaa, ettei he vain ole koko päivää sisällä. Tänään oli siis retkipäivä.

Olin suunnitellut retkeen neljä osaa. Ekana menemme Siwaan ja ostamme vesimelonin (99cent/kg) ja donitsit (50cent/kpl). Sieltä jatkamme matkaa kirpputorille. Seuraava kohde olisi puisto, jossa syömme myös eväät ja viimeisenä menemme kirjastoon ja museoon. Aika hyvä suunnitelma, mutta entä toteutus?

Kaikki lähdimme yhdessä pyörillä Siwaan. Ostimme neljä vesimelonia ja donitsit. Minttu halusikin sitten mennä kotiin lukemaan kirjaa ja syömään vesimelonia ja donitsia. Loput menimme kirppikselle. Juho löysi sieltä nopeasti sopivan Aku Ankan taskukirjan ja oli valmis lähteämään, mutta hän joutui jäämään meidän muiden seuraksi, koska maksu tapahtui pankkikortilla. Se kyllä venytti Juhon kärsivällisyyttä, sillä Antti ja Pinja etsivät kauan sopivaa ostettavaa. Sitten vihdoinkin Juho pääsi kotiin lukemaan Aku Ankkaa ja syömään vesimelonia ja donitsia.

Jäljelle jäi siis minä ja kaksi nuorinta. Olin luvannut heille uuden puiston, mihin menemme. Ehkä se piti heidät vielä mukana matkassa. Tosin matkalla Antti ja Pinja  kyselivät, että onko se varmasti yleinen puisto eikä jonkun taloyhtiön oma. Puisto löytyi ja se oli mukava. Leikit alkoi hyvin ja mä sain rauhassa lukea kirpparilta ostamaani lehteä. Kyllä ulkona vesimeloni maistui hyvältä ja donitsit myös.

Matkalla kirjastoon huomasin valokuvaamon ja muistin, että  Antille ja Pinjalle pitää ottaa passikuvat. No, se homma oli mopeasti hoidettu. Kirjastossa aika kului kivasti. Hyviä kirjoja löytyi ja Pinja sai vihdoinkin oman kirjastokortin. Hänestä tuli niin onnellinen tyttö. Ainoa ongelma ilmeni myöhemmin, nimittäin kirjastokortti näyttää aika yksinäiseltä lompakossa, niinpä Pinja kyseli, että voisiko hän saada niitä kauppojen kortteja niin lompakko näyttäisi hienommalta.

Tässä vaiheessa retkeä alkoi jo puhti loppua ja totesimme, että onhan siellä museossa ennenkin käyty ja sinne ehtii joku toinen kerta. Niinpä onnistuneen retken jälkeen, pyörät kohti kotia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti