perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kakkubaari

Ennen kuin pääsin nauttimaan ihanista kakuista, joita oli yli 10 erilaista, sain hengellistä ravintoa yllin kyllin. Kyse oli apuyhdistyksen juhlasta, joka oli eilen illalla kirkolla. Jos olisin tiennnyt, että siellä on niin ihana henki ja niin hyvät kakut, olisin kutsunut sinut mukaan. Muista tulla ensi vuonna!

Apuyhdistys on kirkon järjestö naisille. Apuyhdistykseen kuuluu kaikki yli 18 vuotiaat naiset. Meillä on sunnuntaisin oma luokka, jossa keskustelemme evankeliumista ja jaamme kokemuksiamme, kuinka pyrimme elämään sen mukaan. Tämän lisäksi meillä on toimintaa noin kerran kuussa joku arki ilta. Näissä toiminnoissa on kaikenlaista mukavaa. Nyt tulee mieleen tässä pari esimerkkiä: kierrätysilta, jossa tavara vaihtoi omistajaa ja  pilates ilta oli tosi antoisa kokemus. Apuyhdistyksen tunnuksena on, että rakkaus ei koskaan häviä. Ja niin se on, se ei häviä vaan kasvaa joka sunnuntai tai toiminta ilta meidän sisarten kesken ja se laajenee kotiin ja naapureihin jne...

Takasin eiliseen. Ei ole aina helppoa mennä arkisin apuyhdistyksen toimintaan. Kaikilla on kiire ja väsymys painaa. Mulla oli eilen ihan karmea päänsärky ja tabletti ei sitä helpottanut. Unohdin kellonkin kulun siinä illalla, niinpä lähdin sinne myöhässä. Autossa oli bensa ihan lopussa, joten oli pakko pysähtyä vielä tankkaamaankin. Perille saavuin siis myöhässä (inhoan myöhästymistä) ja pää kipeänä. Kun astuin tyttäreni kanssa kirkolle, sisältä kuului laulua ja  hyvä henki valtasi heti sydämeni. Alkurukouksen jälkeen keskustelimme siitä, kuinka voimme lähestyä Jeesusta Kristusta. Sitten saimme kuulla aivan ihanan lauluesityksen. Seuraavana keskuuteemme tuli kertomaan omasta elämästään Raamatun aikaisia sisaria. Naisprofeetta Hulda kertoi itsestään ja elämästään Vanhan Testamentin aikana, Hanna, joka oli leski, kertoi nähneensä Jeesus vauvan temppelissä ja Martta touhusi ja siivoili ja kertoi kuinka Jeesus oli opettanut häntä ja hänen sisartaan. Myös Lyydia kertoi siitä, kuinka hän tapasi Paavalin ja kääntyi kristityksi. Tämä ilta kyllä ravitsi sieluani  ja sai minut hetkeksi unohtamaan kaikki arkiset asiat. 

Oli meillä vähän kevyempääkin ohjelmaa. Lauloimme yhdessä 4 laulua, jotka liittyvät naisen eri elämän vaiheisiin. Ekana lauluna oli Äideistä parhain. Se sai kyyneleet monien silmiin. Sitten alkoi ihana valssi, Kultainen nuoruus. Sitten  vähän hurjasteltiin ja laulettiin Aikuinen nainen mä oon ja viimeisenä lauluna oli Isoäidin kaappikello. Hyvät sanat jokaisessa laulussa.

Ja sitten vihdoinkin pääsimme kakkuihin käsiksi. Lautaset tuli aivan kukkuroilleen ja maha sanoi vau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti