tiistai 10. marraskuuta 2015

Välipala

Lainasin kerran kirjastosta kirjan, joka kertoi parhaimmat säästämisvinkit. Kirjailija on aika tunnettu toimittaja ja kirjailija ja hän on tehnyt säästämisestä elämäntavan. Aloitin kirjan lukemisen, mutta pian huomasin, että siellä ei ole mitään uutta minulle. Niinpä selasin kirjan viimeiset sivut ja ajattelin, että voisin antaa hänelle pari vinkkiä...

Lapsilla on tänä syksynä sellaiset lukujärjestykset, että koulupäivät ovat pitkiä. Monesti koulu loppu vasta klo 15 tai 16. Niinpä he ottavat usein välipalaa mukaan. Leipä ei ole niin suosittu välipala tai banaani, vaan meillä lasten lemppareita on nakkipiilo tai pitsapala. Niinpä eilen leivoin pakastimeen oikein kunnolla pitsaa.

Ja kuinka paljon siinä säästääkään, kun tekee itse herkullisen pitsapalan verrattuna siihen, että lapset ostaisivat välipalan koulusta. Laskin, että  60 palaa pitsaa maksoi mulle noin 33 euroa. Koulussa yksi välipala on 1,9 euroa ja 60 koulun välipalaa maksaisi 114 euroa. Joten säästöä tulee 81 euroa. Aika mahtavaa!

Tässä vielä lopuksi pari hyvää säästövinkkiä. Tee aina tosi laimeeta mehua, melkein vettä, että lapset näkee väristä, että se on mehua, mutta juotuaan valittaa, että tää maistuu ihan vedeltä. Toinen mainio vinkki on jättää kaikki leivonnaiset, kakut, pullat, sämpylät raaoiksi eli paistaa niitä mahdollisimman vähän. Näin säästyy energiaa ja kaikki raaka ruokahan on nykyisin muotia ;)


läjä pitsoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti